fredag 17 januari 2014

                                                                                                                                                          
Malmö 2014-01-17
VECKA 3

Hej! 

Terminen har börjat med en rivstart och eleverna verkar tycka det är roligt att var tillbaks i skolan. Vi började terminen med utvecklingsdagar och jag har nästan hunnit träffa alla föräldrar nu. Jag tar kontakt med er som inte varit på utvecklingssamtal i nästa vecka. Igår hade vi möte med föräldrarna till tjejerna, tack för ett trevligt och givande möte.

I veckan har eleverna arbetat med de stora världsreligionerna med fokus på buddhismen. I Svenska har eleverna börjat arbeta enligt en ny metod som heter RU och den hjälper eleverna träna flera olika förmågor när det gäller läsning. Eleverna uppskattar det nya arbetssättet och arbetet har varit intressant och givande både för dem och Sofie som undervisar i svenska. Arbetet med RU metoden fortsätter nästa vecka precis som arbetet med buddhismen. 

Den 31/1 har eleverna prov i religion
I engelska har vi börjat träna mer på personliga pronomen och nästa vecka ska vi ut på ordjakt. Eleverna kommer att få samla in ord som de vill lära sig som beskriver vår skolmiljö.
I matte har eleverna påbörjat ett arbete som ska lära dem bland annat skala. De ska få mäta möbler och sedan få designa och möblera en egen lägenhet med skalenliga möbler.
I No läser eleverna fortfarande om vatten och de kommer att fortsätta med detta under några veckor till.

TÄNK PÅ:
Religionsprov 31/1
Information om läxor finns på vår blogg. Där hittar ni också genomgångar som vi går igenom här i skolan.


Hälsningar, Caroline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar