torsdag 11 september 2014

Årskurs 6 Veckobrev 37

Veckobrev 37 Årskurs 6

Hej!
Veckan som gått: Eleverna har fortsatt jobba med ämnet demokrati i samhällskunskap och ska avsluta ämnesområdet nästa vecka. Eleverna i 6B har gjort fina affischer som de satt upp runt om i Rosengård för att uppmana folk att gå och rösta nu på söndag.
I matte har eleverna arbetat med positionssystemet och i No har eleverna lärt sig om olika insekter i biologi. Detta arbetsområde avslutar de nästa vecka.
Målet med engelskan är att eleverna i slutet av terminen ska kunna skriva en berättelse i dåtid och nutid om ett djur. Vi håller just nu på att lära oss beskrivningar genom att läsa texter i vårt läromedel Good Stuff.

De elever som har spanska gör stora framsteg och har redan lärt sig många ord.

Veckan som kommer: För att avsluta arbetsområdet demokrati kommer eleverna analysera valresultatet och diskutera hur Sverige kommer att styras de följande fyra åren. Nästa ämne inom SO som eleverna kommer att läsa geografi. Ämnesområdet jordens inre och yttre krafter kommer att påbörjas i slutet av nästa vecka.

I engelska har eleverna glosor till varje fredag. De kommer att fortsätta lära sig att skriva och prata om hur olika saker ser ut.

Den 16 september, klockan 17.00–19.00 är det föräldramöte för ALLA föräldrar till barn på skolan. Rektor kommer att inleda mötet, sedan går alla till sina klasser där vi kommer att ha möte årskursvis. Vi kommer bland annat att informera om betyg och nationella prov hos oss i årskurs 6.

Om några veckor:
Den 2 oktober kommer alla elever tillsammans med sju vuxna från skolan gå på teater på eftermiddagen och kvällen. Vi kommer att lämna skolan runt 17.00 och eleverna kommer inte vara hemma förrän runt 21.00. Skolan bjuder på mat och teater då detta är ett lärtillfälle för eleverna som är obligatoriskt. Eleverna kommer att vara lediga på morgonen den 6 oktober som kompensation för kvällen. Vi återkommer med mer information om detta vid ett senare tillfälle.


Med Vänliga Hälsningar, 
Sofie och Caroline





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar