fredag 2 januari 2015

God fortsättning på det nya året!


Nu är det dags för ett nytt år och er sista termin hos oss på Rosengårdsskolan, kanske både spännande och skrämmande för några. Det är också dags för nationellaprov där du kommer att få visa all kunskap du har fått, kanske även det spännande och lite skrämmande. Men tänk på att det viktigaste är att göra sitt bästa, har du väl gjort det då ska du vara nöjd och stolt. Vi vet att ni bär med er mycket kunskap.

Vi hoppas att du bestämmer dig för att välja full fokus på kunskap även i år! Med en välfylld ryggsäck så har man alltid lättare att välja i livet. Och vi lovar – är det någon ryggsäck som aldrig väger tungt- så är det just den ryggsäcken som är fylld med kunskap! Den är antagligen den lättaste bördan du nånsin kan bära.Vi lovar att vi ska göra allt vi kan för att ge er de bästa förutsättningarna som vi bara kan ge för att fylla er ryggsäck. Tillsammans är vi helt säkra på att vi kommer uträtta stordåd i år! Tänk så mycket vi gjorde förra året…och så mycket spännande som ligger framför oss.

Under vårterminen kommer vi att hoppa på kunskapståget som just nu svischar fram över Sverige och sprider sig bland lärare och elever, nämligen Grej of the Day där vi vill förmedla att ”kunskap är coolt”.
Under 10-15 minuter ca: 2 ggr i veckan kommer ni att få microlektioner om en personen plats eller en händelse. Enligt upphovsmannen Micke Hermansson blir de första 20-30 lektionerna bara spridd information om en massa olika saker, men efter ett tag börjar ”grejerna” vävas samman, information passar ihop och skapar större förståelse för sammanhang hos er elever. Förhoppningsvis kommer nyfikenhet och allmänbildning på köpet. Nyfikenheten inför kommande ”grej” väcks genom att läraren ger en ledtråd till vad den ska handla om

Varje ”grej” kommer ni att skriva in i er Grej of the Day-bokför att ta minnesanteckningar så att ni lättare kommer ihåg vad vi pratat om. Er läxa varje dag blir att berätta för mamma och pappa (eller någon annan) vad ni lärt sig i skolan under dagen, möjligtvis kommer de då att få höra om ”grejen”, men säkert om annat också. Genom att berätta för någon annan om det man lärt sig repeterar man kunskapen för sig själv och lär sig därmed ännu bättre. Så småningom kommer ni själv att få skapa microlektioner som ni ska hålla för varandra och för våra fadderklasser.

Vi ser framemot en spännande, rolig och lärorik termin tillsammans! Ni som har utvecklingssamtal den 7 jan – 15 är varmt välkomna då, om ni har glömt vilken tid ni har så titta längre ner bland inläggen i bloggen. Skolan börjar igen torsdagen den 8 jan -15!

Vänliga hälsningar Sofie & Caroline








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar