måndag 13 april 2015

Min första skoldag åk 7

Min första skoldag åk 7

Jag åker ner i den stora, svart gråa fula hissen, som ibland luktar väldigt illa. När jag kommer ut från trappan kommer den varma vinden och solen skiner starkt. Jag tittar runt på gården, som vanligt ser jag gungorna, en liten rutchkana och en fotbollsplan som är gjord av asfalt. Jag har fortfarande den stora klumpen  magen.

På vägen är jag orolig,  tänk om jag inte får lär mig som på min gamla skola, tänk om vi får en sträng lärare. Tänk om jag inte fick med mig någon från min gamla skola. Tänk om vi inte får den kunskap vi ska få. När jag ser skolan blir jag ännu mer nervös vill vända och gå tillbaka. Men jag går med stora tunga steg. Jag tar upp min mobil med för att titta  på klockan, jag är tidig. Jag har så många tankar om min gamla skola, mina gamla lärare. Plötsligt kom den där klumpen igen när jag är framme vid skolgården.

På skolgården ser jag massa ansikten som jag inte sett förut. Jag bestämde mig för att gå runt skolan en sväng och brydde inte mig om den stora klumpen i magen. Jag ser stora träd, små buskar här och där, en stor lekplats, en basketplan där ser jag några killar spela basket och en gul stor fotbollsplan som är gjord av konstgräs,de kallar den Zlatan planen, för att Zlatan har gjort en plan som ser likadan ut. Jag kolla på den stora klockan på byggnaden och så fort som den gick trodde inte jag. Nu är det 10 minuter kvar till att klockan ringer.



Jag ser 4 gungor och jag går emot dem med tunga steg.  Bakom gungorna finns det också några klassrum som nog är fyrornas .Jag sätter mig på den som är längst åt höger och slappnar av en liten stund,jag kände att jag förtjänade att slappna av lite innan jag träffar min nya lärare. Jag ser en buss stanna och många hoppar av, många kommer mot gungorna och  jag tror att deras klassrum är det som är bakom mig. Plötsligt ser jag ett ansikte som är bekant, han kommer emot mig och sen springer han till mig och hoppar på mig som en tiger. Jag såg inte ansiktet så bra för att han sprang för fort. När han slutar krama mig så ser jag honom bra och mitt hjärta blir så lungt och klumpen försvinner plötsligt,för det är en av mina bästa vänner från min gamla skola. Klockan ringer och jag sa det är nog dags att gå Khalid. Vår nya lärare öppnar dörren och ser väldigt trevlig ut…


S 6a



Min första skoldag i åk 7.


Jag känner att något vibrera det är min telefon, jag får ett sms där det står vi ses på gården kl. 07.00. Jag går upp sakta fast jag är trött. Jag öppnar det kalla vattnet och tvättar ansiktet det känns kallt. Jag borstar mina tänder och går tillbaka till mitt rum. Nu är jag pigg,  öppnar min garderob och försöker hitta rätta kläder det är svårt, jag vet inte vad jag ska ha på mig jag vet inte hur de klär sig på den skolan. Men till slut så väljer jag en grön T-shirt och svarta shorts som jag tycker är fina.


Jag går ner för trapporna och har en stor klump i magen , jag är rädd. Jag går till gården jag ser Mohammed där jag hälsar på honom och vi går till buss hållsplatsen tillsammans. Det första jag fråga är kommer de acceptera mig, han sa ja det är klart, jag är rädd att de inte kommer att göra det . Han sa till mig om du är snäll är dom det också.


Vi sitter och väntar tills bussen kommer, alla träden är gröna och man hör hur fåglarna kvittra och när bilarna kör förbi. Nu äntligen kommer 5:an vi går in och jag drar mitt gröna busskort och betalar vi sätter oss vid den första platsen vi ser. Bussen är full av människor och rödklädda kontrollanter  som går fram till alla som sitter i bussen.  


Efter 15 minuter är vi framme på Centralen och ska gå och vänta på den andra bussen. Bussen blir lite sen och då blir jag arg för när jag gick på Rosengårdsskolan så tog det inte lika långt tid att komma till skolan. Tills bussen kommer tänker jag på de gamla tiderna på Rosengårdsskolan. Jag  tänker på mina lärare och vänner  och så roligt jag hade det där .  Bussen är framme och vi går in jag håller fram mitt kort i kortläsaren och går och sätter mig . Vi hoppar av bussen och går en liten bit och vi kommer fram till skolan. Jag ser att det står Slottsstadensskola med stora bokstäver.  Skolgården är full av elever. Mohammed visar mig runt i skolan och han visar mig sina vänner, alla är snälla och skolan är fin.


Nu hör jag skolklockan ringa, jag går till mitt klass rum med tunga steg
och nu får jag den stora klumpen i magen. Alla står i rad och hälsar på läraren jag är sist i ledet. När alla var inne så hör jag en fin röst som säger till mig’’välkommen’’ och stänger dörren efter  mig……….

I 6a



Min nya skola!!!!!!

rösjöskola32-300x192.jpg
Jag går till bussen med tunga steg, jag går förbi massa människor. Jag är blek i ansiktet och vill bara kräkas. När bussen kommer går jag med tunga steg in och sätter mig i den gröna och sköna stolen. Jag tar upp min telefon och sätter på musik för att höra på vägen.
När jag tittar ut genom fönstret ser jag solen skina på gräset och blommorna. Jag tar av mina hörlurarna och lägger in de i min lilla jacka när jag kommer fram.


Jag hoppar av bussen,tänker på att jag inte riktigt vet vägen så jag frågar en tjej som går förbi mig om hon vet hur jag skall gå.  Jag går till min nya skola. Jag ser många höga och stora träd .


Efter en stund hör jag tjejer som skrattar och pratar. Jag ser en stor stentrappa,där sitter tjejer och killar som pratar och skojar med varandra .En tjej med en vit klänning med röda blommor på pratar högt. Hennes kompis brevid har jeans med hål i.


Jag öppnar den tunga bruna dörren och går in i skolan.
Det luktar konstigt, en blandning av gammal luft och golvmedel


Jag tittar in genom klassrummets fönster det ser fult ut! Det finns inga färger alls, bara vita väggar.Där hänger ingenting fint på väggarna.


Mitt gamla klassrum hade fyra tavlor  och en fin röd matta.


Jag känner mig besviken för det nya klassrummet är inte lika fint som mitt gamla klassrum.
Mina tårar rinner ner för kinderna, det gör ont i magen.


Nu kommer min nya lärare, hon ser snäll ut. Hon säger hej och ler mot mig. Det känns som att hon bryr sig om mig.


Min lärare har en fin klänning, den är röd med rosa blommor på. Hon är solbränd, har blå ögon och gult hår.


Hon öppnar dörren till klassrummet………………………………!!!!!!

Min nya skola



Klockan är 06.00 på morgonen och jag hör hur klockan ringer i mitt öra. Jag öppnar mina ögon och tittar ut genom fönstret, det är fortfarande mörkt ute, jag kunde inte alls sova på hela natten och jag känner mig svag och fjärilarna vill bara ut från min mage, jag är varm om kinderna och jag känner att de är röda.


Jag hoppar upp från sängen och går till toaletten, tvättar mitt ansikte och borstar mina tänder därefter går jag till spegeln. Jag tänker på hur det kommer att vara i min nya skola, jag tar på mig mina fina kläder, min katt  kommer fram, jag säger,
- Hej Elsa jag hör Elsa säger mejaoooo jag klappar henne på pälsen den är mjukt och tjockt, jag fortsätter att tänka och nu är klockan 06.30.


Jag går till bussstationen med svaga steg och väntar på buss nr 33:an, vägen är annorlunda, på denna väg finns det mer bilar och gator som man måste gå över, jag saknar de gröna träden, lekplatserna som finns på vägen till min gamla skola och de fina, friska luften.


Äntligen kommer bussen, jag hoppar på bussen och det tar 30 minuter innan jag är framme, jag känner ingen i bussen men då på nästa station ser jag tre kompisar och min mage hoppar av glädjen, då sitter vi tillsammans i bussen och pratar om hur det kommer att vara och om hur det kommer att gå i vår nya skola. Vi kommer inte känna lärarna och hela klassrummet kommer att vara annorlunda, för att vi har inte den röda mattan som vi var mycket rädda om och alla de frivilliga ämnen som vi hade efter skolan.


Nu är vi framme vid våra nya skola, vi hoppar ut från bussen vi går fram med små steg och mitt huvud håller på att spräckas av alla  tankar som jag tänker på. Skolan är stor och den är orange, brun och har en stor skolklocka som ringer när man ska in. Alla ser på mig men jag försöker bara att ignorera dem, det finns en orange och vit basketplan, jag ser några elever som spelar och då kommer min nya rektor hon ser snäll och trevlig ut och kommer med ett leende på läpparna.


-Rektorn, Hej, vad heter du
-Jag, Hej, jag heter Nour
-Rektorn, Välkommen till din nya skola.
-Jag, Tack
-Rektorn, Ska vi gå till ditt nya klassrum
-Jag, Visst.


Då går vi till vårt nya klassrum, vi går genom alla klasserna och dem ser stora ut men jag är mest nyfiken på hur mitt klassrum ser ut. Då är vi framme vid vårt nya klassrum, det ser fint, rent och stort ut som alla dem andra klassrummen..


Vi väntar ute tills klockan blir 09.00 för det är då vi går in.
Äntligen är klockan nu 09.00, vi går in och står på led, jag darrar när min nya lärare öppnar dörren och tar alla elever i hand och när det är min tur så står jag still……….

N 6b



18 Augusti åk 7


Jag tittar ut i köksfönstret och ser hur sommaren börjar ta slut och hösten närma sig. Det känns konstigt men ändå spännande.


Jag känner mig förvirad när jag tänker på att om några timmar ska jag börja i en ny klass, med en ny lärare och ett nytt klassrum som kanske inte är lika varm som vårt gamla klassrum, där alla tjatade om.Bara när jag tänker på det så får jag panik..


Klockan är 07:00 jag går till min garderob och väljer en röd sommarklänning med vita prickar och så tar jag också på mig vita ballerinaskor.


Jag går till busshållsplatsen och väntar på bussen. Jag går fram till bussen när den är framme och med en nervös känsla tar jag upp mitt busskort. När jag väl är inne i bussen hör jag en röst och denna röst har jag hört förut. När jag vänder mig om ser jag min kompis Fatma. Fatma kommer fram till mig och säger att Hauzin och Zahra redan är på vår nya skolgård och väntar på oss. När hon sa de känner jag att den nervösa känslan börjar försvinna lite.


Men jag undrar ändå om det kommer bli ett bra läsår och om jag kommer att få träffa bra läraren och bra elever som  jag inte skäms över. Men jag hoppas iallafall på att det kommer bli en fantastiskt läsår.


När vi är framme vid skolgården ser jag hur en stor och fin byggnaden är och skolgården full med elever som går runt. Jag känner den sköna sommar lukten som jag njuter av tills jag ser mina andra två vänner springande till oss och vi alla säger att det känns bättre nu när vi är tillsammans !


Vi går in i byggnaden och ser att det står 7A med fina blommor på dörren. Vi tittar i fönstret och ser vårt nya klassrum. Det finns ingen Europa karta som det fanns på vårt förra klassrum utan en ful vit vägg med gångertabellen på.


När vår nya mentor öppnar dörren säger hon “ 7a dags och gå in “ . Hon har papper i handen istället för kaffe som Caroline brukade ha varje morgon.


Jag ser många nya ansikten som jag inte har sett förut och medan vi står på led utanför.
Jag känner hur spännande det känns i mig och jag är redo för ett roligt läsår.

R 6a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar