onsdag 15 april 2015

Om vi styrde världen



Om vi styrde världen...

Om vi styrde världen skulle alla vuxna ha ett jobb och alla barn skulle gå i skolan. Det skulle inte vara någon skillnad mellan rika och fattiga, alla skulle få lika mycket pengar.
Om vi styrde världen skulle FN ha mer makt, mer än de politiska partierna. FN skulle hjälpa de fattiga med att få mat, pengar, skolgång, sjukvård och jobb.
Om vi styrde världen skulle fler människor få en utbildning för att motverka sjukdomar. Människor skulle skänka mer pengar, kläder, möbler och annat material som man kan leva utan.
De politiska partierna måste fråga FN innan de tar några beslut och godkänna det.
Om vi styrde världen så skulle alla krig stoppas. Vi skulle hitta lösningar till alla krig. Militären skulle arbeta som ett skydd och stöd för landet. Polisen och militären skulle hjälpas åt att skydda länderna. De skulle tillsammans prata med människor som kommer till länderna och ta reda på information om personerna för att minska kriminaliteten.
Om vi styrde världen skulle alla ha rätt att rösta. Kvinnor skulle ha samma rättigheter som män. Kvinnorna skulle ha lika hög lön som männen. Kvinnorna skulle ha lika stora möjligheter till utbildning.
Oavsett vilken religion man har ska man ha rätt att bo i vilket land man vill. Oavsett hur man ser ut är man lika mycket värd som alla andra. Alla som behöver hjälp ska få lika mycket hjälp.
Om vi styrde världen så skulle man ha rätt till att utföra sin religion, överallt. Alla religioner är lika mycket värda och oavsett vilken religion man har så ska man vara tillsammans och inte behandla varandra olika.

Vi hoppas att våra tankar väcker era tankar om hur världen ser ut och kommer att se ut i framtiden.

Tillsammans så kan vi göra många förändringar.


Dania, Mustaph och Mohammed. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar